Teleperformance kondigt overname van Majorel aan

by Ziptone

Teleperformance kondigt overname van Majorel aan

by Ziptone

by Ziptone

MajorelTeleperformance heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf voornemens is om concurrent Majorel over te nemen. Teleperformance doet daartoe een vrijwillig bod in contanten en aandelen op alle aandelen van Majorel. 

Teleperformance biedt 30 euro per aandeel voor een totale vergoeding van 3 miljard euro. De meerderheidsaandeelhouders in Majorel (Bertelsmann Luxembourg S.ar.l, Saham Customer Relationship Investments Limited en Saham Outsourcing Luxembourg) hebben al aangegeven hun aandelen in te ruilen voor aandelen in Teleperformance. Ook de raad van bestuur en de raad van commissarissen van de overnamekandidaat staan achter het bod, aldus het persbericht van Teleperformance.

Met de overname krijgt de combinatie een omzet van ongeveer 12 miljard dollar en een sterke aanwezigheid in alle belangrijke economieën van de wereld. Daarbij is Teleperformance vooral sterk aanwezig in Noord- en Zuid-Amerika en is Majorel goed vertegenwoordigd in Europa, maar wordt ook de aanwezigheid in Azië-Pacific en Afrika versterkt. De combinatie verwacht ook synergievoordelen met een omvang van 100-150 miljoen euro. In een gezamenlijke toelichting  van Daniel Julien en Thomas Mackenbrock voor pers en analisten werd gemeld dat de M&A-strategie van TP wordt voortgezet en ook gericht zal zijn op versterking van de digital capabilities.

De overname zorgt er ook voor dat Teleperformance weer terug is als wereldmarktleider, nadat de nummer 1 positie werd overgenomen door Concentrix, dat Webhelp overnam. Ook komt de Surinaamse BPO Alembo, dat vorig jaar door Majorel werd overgenomen, nu in handen van TP.  (Teleperformance)

Lees ook de analyse van Ziptone over deze deal en de impact van generatieve AI die TP voorziet op de business.  

Ook interessant

Featured, Human Resources
Top