Concentrix neemt Webhelp over, nieuwe wereldwijde nummer 1

by Ziptone

Concentrix neemt Webhelp over, nieuwe wereldwijde nummer 1

by Ziptone

by Ziptone

Webhelp en Concentrix Corporation zijn in gesprek over een overname, waarbij Concentrix 100 procent van de aandelen van Webhelp zal verwerven. Daarmee zou GBL (nu meerderheidsaandeelhouder van Webhelp) de grootste aandeelhouder worden van de nieuwe organisatie.

Met de transactie is een uitgebreid en getrancheerd beloningsprogramma gekoppeld: de aandeelhouders van Webhelp zouden onder meer 14,9 miljoen aandelen van Concentrix plus 500 miljoen euro cash krijgen en de verkopers ontvangen nog eens 0,75 miljoen aandelen van Concentrix als de koers van het aandeel binnen zeven jaar na het afronden van de transactie uitkomt boven de 170 euro per aandeel. Sinds GBL in 2019 in Webhelp investeerde, is de waarde bijna verdubbeld (1,8x).

Het is de bedoeling dat Chris Caldwell, president en CEO van Concentrix, het gecombineerde bedrijf zal gaan leiden. Olivier Duha, medeoprichter en CEO van Webhelp, wordt vice-voorzitter van de raad van bestuur en zorgt naast de CEO voor de integratie van de twee groepen. Er vallen geen ontslagen als gevolg van de fusie. Het managementteam zal bestaan uit leden van de managementteams van zowel Concentrix als Webhelp. Het nieuwe gecombineerde bedrijf zal naar verwachting ook aan de NASDAQ genoteerd blijven. Het hoofdkantoor van Webhelp in Parijs wordt naar verwachting het centrum van de Europese activiteiten van de nieuwe groep.

Concentrix is actief in 40 landen en in vrijwel alle sectoren met BPO- en customer interactiondiensten. Er werken ruim 300.000 medewerkers.

Nieuwe wereldwijde nummer 1 positie op basis van omzet

Volgens de ranglijst van het Duitse vakblad CallCenterProfi staat Concentrix op de tweede plaats met een jaaromzet van 5,473 miljard euro. Webhelp staat op de zesde plaats met 2,189 miljard euro omzet. Volgens CallCenterProfi zou een succesvolle overname betekenen dat Teleperformance de marktleiderspositie (met een jaaromzet van 7,115 miljard euro) verliest aan de combinatie (met een totale omzet van 7,663 miljard euro).

Eerder dit jaar fuseerden Sitel en Sykes tot Foundever. Foundever heeft 160.000 werknemers in dienst op locaties in 40 landen en zou goed zijn voor een omzet van ruim 4,3 miljard dollar.

De transactie zal ter informatie en raadpleging worden voorgelegd aan de ondernemingsraden en is afhankelijk van de definitieve goedkeuring door de regelgevende instanties. (Webhelp/CallCenterProfi)

Ook interessant

  • Uitblinqers

    Uitblinqers bouwt verder onder de vleugels van Webhelp en blijft met het huidige management als aparte entiteit in de markt…

  • overname webhelp

    De overname voegt 9.000 mensen plus outsourcing, digitale transformatie en AI-capaciteiten toe op het gebied van klantenservice, incasso en sales.

  • Jim Groot verlaat na tien jaar Knab. Groot doorliep bij Knab een klassieke loopbaan van medewerker, shiftleader, teamleider en manager…

Featured, Human Resources
Top