KSF brengt branchecertificaat volledig onder bij eX:plain

KSF brengt branchecertificaat volledig onder bij eX:plain

by Ziptone
21 februari 2024

KSF BranchecertificaatMet ingang van dit jaar brengt de Klantenservice Federatie (KSF) het KSF Branchecertificaat volledig onder bij Stichting eX:plain. Daarmee beoogt KSF een verdere impuls te geven aan de professionalisering en doorontwikkeling van de branchecertificering.

 

KSF en Stichting eX:plain hebben afgelopen vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend die de weg vrij moet maken voor een duurzaam branchecertificeringsstelsel voor de klantcontactbranche.

Als reden voor de samenwerking wordt opgevoerd dat de KSF te weinig tijd, aandacht en expertise beschikbaar heeft om het potentieel van het KSF Branchecertificaat volledig te benutten. Volgens de KSF is het KSF Branchecertificaat een belangrijk en waardevol instrument voor het normeren, erkennen en borgen van het vakmanschap in de klantcontactbranche. Die tijd, aandachjt en expertise heeft eX:plain wel, aldus de partners. “KSF doet daarom nu graag een stap naar achteren zodat we met het KSF Branchecertificaat een stap naar voren kunnen zetten”, aldus directeur Roel Masselink van de Klantenservice Federatie.

Duurzaam certificeringsstelsel

Ook directeur-bestuurder Jobke van den Berg van eX:plain kijkt er samen met haar team naar uit invulling te  geven aan de inrichting van een duurzaam branchecertificeringsstelsel voor de klantcontactbranche. “Voor tal van sectoren ontwikkelen en beheren we verschillende examenlijnen en branchecertificaten. Voor KSF deden we dat al in beperkte mate en dit gaan we nu volledig op ons nemen. Vanuit ons motto ‘ieder z’n vak’ zijn we blij met de mogelijkheid die KSF ons geeft een waardevolle bijdrage te leveren. Onze expertise komt hiermee nog veel sterker tot zijn recht en dát komt het borgen van vakmanschap, ook in de klantcontactsector, alleen maar ten goede.” In samenspraak met KSF stelt eX:plain het komend jaar een plan van aanpak op voor de verdere professionalisering en ontwikkeling van het gewenste duurzame certificeringsstelsel voor de klantcontactbranche.

Toezicht op kwaliteit via de Waarborgcommissie

KSF blijft betrokken bij de inhoudelijke kwaliteit van het branchecertificaat en de examens. Een waarborgcommissie zal toezien op de inhoudelijke kwaliteit van het examenprogramma. De leden hiervan worden aangedragen door KSF. De werving van kandidaten voor deze commissie is inmiddels gestart. Belangstellenden kunnen zich melden bij de directeur van KSF.

De commissie krijgt ook een rol als het gaat om het bewaken van de samenhang tussen de examenprogramma’s die op dit moment bestaat uit het KSF Branchecertificaat A voor de beginnende klantcontactmedewerker, het KSF Branchecertificaat Allround voor de meer ervaren klantcontactmedewerker en het KSF Branchecertificaat B voor de klantcontactmedewerker met een coachende rol heeft. De branchecertificaten A en Allround kunnen voor zowel telefonie als chat worden afgegeven. (KSF)

Featured, Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top