Generatieve AI maakt groot deel low code overbodig, aldus Alan Trefler van Pega

Generatieve AI maakt groot deel low code overbodig, aldus Alan Trefler van Pega

by Ziptone
13 juni 2023

“We bevinden ons op een evolutionair moment. Er zijn enorme kansen en risico’s”, aldus Alan Trefler, oprichter en ceo van Pegasystems. Die opende gisteren Pegaworld iNspire 2023, de jaarlijkse gebruikersconferentie van het bedrijf in Las Vegas, die wordt bijgewoond door 4000 deelnemers.

 

Ook Pega omarmt de nieuwe generatieve AI volop. Sterker nog, het vormt de kern van de nieuwste versie van Pega Infinity, het pakket vol AI-gestuurde beslissings- en workflow-automatiseringsmogelijkheden. Vlak voor Pegaworld iNspire 2023 (hier online te volgen) kondigde het bedrijf GenAI aan: een plug-and-play architectuur voor low-code ontwikkeling van AI-prompts met de mogelijkheid om generatieve AI in workflows in te bouwen en geschikt om verschillende LLM’s in te zetten. Met de nieuwe toepassingen van Pega voorziet Trefler ook het eind van de 80 procent van de bestaande low-code-oplossingen, iets waar het bedrijf voorheen sterk op inzette.

Nieuwe modules en oplossingen

Tijdens de kickoff van Pegaworld werden verschillende andere vernieuwingen aangekondigd voor Pega Platform, Pega Customer Decision Hub en Pega Customer Service. Het gaat onder meer om voorzieningen die het hergebruik van software-componenten bevorderen, om zo projecten te versnellen; geautomatiseerde aanmaak van persona’s voor het efficiënter testen en valideren van next-best-action strategieën; en agent-assist functionaliteit die de inwerktijd van nieuwe agents verkort met functies zoals rollenspelen met een gesimuleerde digitale klant.

Kerim Akgonul liet samen met andere Pega-executives een demonstratie zien waarin een leningofferte in de Turkse taal wordt gemaakt voor iemand die de taal niet spreekt. Geautomatiseerde oplossingen hielpen om alle benodigde gegevens te verzamelen en in de juiste formulieren te plaatsen. ChatGPT vertaalde alle details van het Engels naar het Turks. Pega Process Mining, dat vorige maand werd geïntroduceerd, analyseert processen, zoals het goedkeuren van leningen, om knelpunten in het systeem te vinden. Samen met andere automatiseringsoplossingen gaan we op weg naar autonome ondernemingen, aldus Akgonul. Pegasystems definieert de autonome onderneming als een onderneming die AI en automatisering toepast op betrokkenheid, dienstverlening en activiteiten binnen de hele organisatie. (DestinationCRM)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top