Yource in de etalage

Yource in de etalage

by Ziptone
8 februari 2020

De aandeelhouders van Yource, de contactcentergroep rond het Belgische Mifratel, maken werk van een exit. Dat schrijft de Vlaamse krant De Tijd op basis van meerdere bronnen.

In België is Mifratel een top 5-speler met 5.200 medewerkers die snel is gegroeid sinds de overname door investeringsfonds KebeK in 2014. In 2017 werd onder meer het Nederlandse bedrijf PCS overgenomen. Sinds 2019 is het geheel in handen van de Yource-groep, die afgelopen jaar een omzet van 128 miljoen euro realiseerde en een ebitda van 14,5 miljoen euro.

De krant vermoedt dat de aandeelhouders van Yource – inspelend op de consolidatiegolf in de sector – de vruchten willen plukken van de groei. Zowel in Belgie als in Europa is een consolidatiegolf zichtbaar. Een van de grootste verschuivingen is de overname van de Europese marktleider Webhelp door GBL van private equity groep KKR.

De huidige aandeelhouders van Yource zouden volgens meerdere bronnen de zakenbank Nielen Schuman gemandateerd om ‘de strategische opties’ voor Yource te verkennen. Dat is bijna altijd een eufemisme voor een verkoop, aldus De Tijd. Behalve KebeK zitten ook BNP Paribas Fortis Private Equity, de op­rich­ter van het overgenomen PCS Moh­lad Has­san en het management aan boord bij Yource.

fusie/overname, Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top