Mifratel, PCS en FINTREX samen verder als ‘Yource’.

Mifratel, PCS en FINTREX samen verder als ‘Yource’.

by Ziptone
7 mei 2019

Het Belgische outsource bedrijf Mifratel en de Nederlandse klantcontactbedrijven PCS en FINTREX gaan verder onder het label ‘Yource’. De namen Mifratel, PCS en FINTREX blijven bestaan, maar worden zichtbaar onderdeel van de Yource groep.

Op dit moment telt Yource in totaal 5.200 medewerkers en heeft de combinatie vestigingen in vijf landen (Nederland, België, Luxemburg, Marokko en Bulgarije). De vier operationele divisies Recruitment, Insourcing, Outsourcing Nederland en Outsourcing België draaien bij elkaar een jaaromzet van 125 miljoen euro. Yource biedt toegang tot alle vormen van klantcontactdiensten: uitzending & detachering, opleiding, training, outsourcing, nearshoring, offshoring en insource oplossingen.

De naam is een samentrekking van You (de mens staat centraal, zowel medewerker als klant) en Source (sourcen van klantcontact, de corebusiness van de totale groep). De in totaal 5.200 medewerkers worden daarom ‘members’ genoemd. Motor achter de nieuwe combinatie is het Belgische investeringsfonds KeBeK ondersteund door BNP Paribas Fortis Private Equity.

De nieuwe combinatie krijgt een zevenkoppig directieteam, dat wordt aangevoerd door CEO Robin Jansen (FINTREX). In een persverklaring stelt Jansen dat de onderdelen die nu Yource vormen, samen een totaaloplossing op maat kunnen bieden.
De overige leden van het overkoepelende team zijn: Boris Wachters (COO Insourcing Netherlands), Marjolein Kleijwegt (COO Recruitment), Eelco Bruinsma (CFO), Sander Elshof (CIO) en Frank Dhooghe (CEO Belgium).

Twee van de drie onderdelen van de nieuwe combinatie waren al eerder een nauwe samenwerking aangegaan. In 2017 ging PCS (opgericht in 2011 en klantcontact outsourcing specialist in Nederland met vestigingen in Almere, Nijmegen en Zwolle) op in het Vlaamse Mifratel, een klantcontact outsourcing specialist voor de Belgische markt met locaties in België, Bulgarije, Luxemburg en Marokko.

Mohlad Hassan (oprichter van PCS en COO Outsourcing Netherlands) stelt dat het voor klanten niet meer uitmaakt welke sourcing strategie zij ambiëren. Door alle oplossingen in huis te hebben – waaronder een database met  350.000 beschikbare klantcontactprofielen, een recruitmentorganisatie en Academy – onderscheidt Yource zich van alle andere insource en outsource partijen, aldus Hassan.

Customer Experience, fusie/overname
Top