Teleperformance betreedt opnieuw Belgische markt

by Ziptone

Teleperformance betreedt opnieuw Belgische markt

by Ziptone

by Ziptone

Teleperformance opent begin volgend jaar een vestiging in Post X in Antwerpen. Hiervoor is een nieuwe onderneming opgericht, Teleperformance Belgium B.V. met Norbert van Liemt, Christian Pijnenborg en Ioannis Tourkomanis als bestuurders. Het bedrijf wil in een periode van drie tot vijf jaar vierhonderd werkplekken operationeel hebben. Dat bericht DVO.

extra tijdCeo Norbert van Liemt ambieert op termijn te willen doorgroeien naar marktleiderschap in België. Hij rekent daarvoor op de technologische voorsprong van het bedrijf en de sterke aandacht voor het welzijn van de medewerkers, aldus DVO.

Die aandacht voor de work/life-balans vertaalt zich in drie modellen van samenwerking. Zo kunnen medewerkers opteren voor 100% thuiswerk, 100% werken vanuit een fysieke vestiging of een hybride oplossing. De medewerkers van Teleperformance zullen de Vlaamse markt derhalve bewerken vanuit hun thuisomgeving dan wel vanuit de vestiging in Antwerpen. De Waalse markt zal worden bediend vanuit Antwerpen, thuiswerkomgeving of nearshore-omgevingen in bijvoorbeeld Noord-Afrika.

Reactie op vermeende wanpraktijken Yource

Van Liemt spreekt zich op DVO ook uit over de vermeende wanpraktijken in het kader van de door de Vlaamse overheid gegunde opdracht van de contact tracing in de strijd tegen het Covid-19 virus. “Voor een partij als Teleperformance, die het imago van de sector naar een hoger niveau wil tillen, is dergelijk misbruik van vertrouwen dodelijk voor de perceptie van de sector”.

DVO stelt dat het Belgische coronalijnen-consortium inmiddels “de rangen heeft gesloten, na het verdwijnen van de malafide medespeler, om de koek intern te verdelen.”

Teleperformance, dat met 380.000 medewerkers actief is in 84 landen, heeft al eerder een vestiging gehad in België, namelijk in de periode tussen 1986 en 2013.Het bedrijf trok zich terug omdat de activiteiten bedrijfseconomisch niet langer te verantwoorden waren. TP is wel de Vlaamse markt blijven bewerken vanuit Maastricht en de Franstalige markt vanuit Marokko.

Ook interessant

Customer Experience, Featured
Top