Twitter wordt X

Twitter wordt X

by Ziptone
25 juli 2023

XGisteren heeft Twitter-eigenaar Elon Musk officieel bekend gemaakt dat Twitter voortaan door het leven gaat als X. Het logo van het blauwe vogeltje is vervangen door een witte X.

 

Voor bedrijven en instellingen is de verandering weliswaar niet bijzonder ingrijpend, maar ze zullen wel het logo en de naamgeving van het kanaal moeten veranderen op bijvoorbeeld hun contactpagina. De vraag is wanneer voor iedereen het nieuwe logo vanzelfsprekend en duidelijk is. Daarnaast is het de vraag of Twitter geschikt blijft als contactkanaal.

X wordt een andere app

Musk wil van X namelijk een geïntegreerde sociale app maken, waarmee – net als bij het Chinese WeChat – ook diensten kunnen worden afgenomen. Eerder had Mark Zuckerberg vergelijkbare plannen met WhatsApp.  Het FD noemt hierbij een interne memo van de nieuwe ceo Linda Yaccarino, ingezien door persbureau Reuters, waarin onder meer betaal- en bankdiensten worden genoemd. “Het voormalige Twitter zal veranderen in een ‘mondiale marktplaats voor ideeën, goederen, diensten en mogelijkheden”.

Een tweet sturen wordt X’en

De X is een belangrijke letter bij de ondernemingen en initiatieven van Musk, die zijn raketbedrijf SpaceX heeft genoemd. Tesla heeft een model X en er is een online bank x.com door hem opgericht in 1999. De X is niet onomstreden: Meta heeft al een “X” logo geregistreerd in verband met “online sociale netwerkdiensten” en “sociale netwerkdiensten op het gebied van entertainment, gaming en applicatieontwikkeling”. Daarnaast lijkt het nieuwe Twitter-logo op een generiek Unicode-teken dat bekend staat als “mathematical double-struck capital X“. Het teken wordt bovendien al sinds de jaren 70 in wiskundige boeken gebruikt. Daarnaast lijkt het nieuwe logo ook sterk op de kleine letter “x” in het Monotype lettertype “Special Alphabet 4”.

Tweets zullen vanaf nu X’en heten, aldus Musk op Twitter. (Twitter, FD)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top