TP-medewerkers Roemenië krijgen erkende vakbond

TP-medewerkers Roemenië krijgen erkende vakbond

by Ziptone
24 oktober 2023

Werknemers van Teleperformance Roemenië hebben grote stappen gezet op weg naar een collectieve overeenkomst met de Franse klantenservicegigant. Dat meldt UNI Global Union.

 

De bij UNI Global Union aangesloten vakbond SITT is wettelijk erkend bij het bedrijf nadat de vakbond, met bijna 600 leden bij Teleperformance Roemenië, de wettelijk vereiste drempel van 35 procent erkenning ruimschoots heeft overschreden. Bijzonder opmerkelijk is dat meer dan 80 procent van de vakbondsleden vanuit huis werken, aldus UNI Global.

In december 2022 ondertekenden UNI en Teleperformance een wereldwijde overeenkomst, waardoor werknemers zich zonder angst en intimidatie kunnen organiseren en vakbonden toegang krijgen tot werknemers die thuiswerken. Volgens UNI Global “onderscheidt TP zich in de sector door zijn focus op gezondheid en veiligheid, zijn inzet voor goede, veilige banen wereldwijd en zijn samenwerking met lokale vakbonden.”

In Roemenië heeft het partnerschap tussen SITT en het lokale management zich sinds de ondertekening van de overeenkomst verder ontwikkeld, wat heeft geleid tot positieve resultaten op het gebied van verschillende werknemersproblemen. De vakbond is optimistisch over het bereiken van een collectieve overeenkomst met het bedrijf waar iedereen baat bij heeft.

“Het is vooral moeilijk voor werknemers op afstand om zich te organiseren, maar dit succes in Roemenië laat zien dat werknemers op verschillende locaties zich kunnen verenigen voor betere banen,” zei Christy Hoffman, secretaris-generaal van UNI Global Union. “Het laat ook zien hoe wereldwijde overeenkomsten de inzet voor werknemersrechten verder kunnen versterken en de samenwerking tussen werkgevers en vakbonden kunnen verdiepen. We kijken uit naar de voortzetting van onze constructieve relatie met Teleperformance Roemenië en daarbuiten.” (UNI Global)

 

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top