“Teleperformance Portugal werkt voor 99% vanuit huis”

“Teleperformance Portugal werkt voor 99% vanuit huis”

by Ziptone
7 april 2020

Teleperformance Portugal heeft vanaf vandaag 99% van de medewerkers vanuit huis aan het werk. Dat zegt de ceo van Teleperformance Portugal, João Cardoso, tegen het Portugese dagblad Dinheiro Vivo. In totaal werken er dan zo’n 10.100 werknemers vanuit huis.

Daarmee kan Teleperformance vrijwel alle vestigingen sluiten, behalve die kantoren waarbij veiligheidsmaatregelen het thuiswerken in de weg staan. De vestiging aan de Avenida Infante Santo in Lissabon – waar één besmettingsgeval is bevestigd bij het Bankinter-account en minstens drie gevallen bij het Chubb account – was al door de gezondheidstoezichthouder van Lissabon gesloten. In Lissabon is Teleperformance onder meer ook werkzaam voor bol.com.

Cardoso wijst erop dat er al sinds 26 februari een noodplan in werking is om de crisis als gevolg van de covid-19-pandemie het hoofd te bieden. Onderdeel daarvan is doorlopend reinigen en ontsmetten van ruimtes in gebouwen en de meest voorkomende contactpunten, zoals leuningen, deurkrukken en liftknoppen. Ook zijn er maskers aan medewerkers beschikbaar gesteld. Als het bedrijf op de eerste dag alle werknemers in quarantaine had geplaatst, zou het failliet zijn gegaan en zou geen loon kunnen worden doorbetaald, aldus Teleperformance.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top