Stakingen bij Amerikaanse facilitaire contactcenters van Maximus

Stakingen bij Amerikaanse facilitaire contactcenters van Maximus

by Ziptone
14 november 2023

MaximusHet rommelt weer (of nog steeds) bij de facilitaire contactcenters van Maximus, de partij die namens de federale overheid Obamacare en Medicare-programma’s uitvoert.

 

Vorige week legden meer dan 700 medewerkers het werk neer – het is daarmee de grootste staking onder federale contactcenters in de VS, aldus vakbond CWA. De staking had gevolgen voor de responstijden. Eerder dit jaar was er ook onrust binnen de contactcenters van Maximus, die een miljardencontract van de federale overheid uitvoeren.

“Leefbaar uurloon”

De staking is gericht tegen de regering Biden, om te komen tot betere arbeidsvoorwaarden. De werknemers eisen een ‘leefbaar’ uurloon van 25 dollar bij federale contactcentercontracten. Ook roepen ze de regering Biden op om de feitelijke arbeidsvoorwaarden bij Maximus te onderzoeken. De bond stelt dat het onaanvaardbaar is dat “werknemers die toegang bieden tot betaalbare gezondheidszorg onder federale contracten niet alleen zelf geen betaalbare gezondheidszorg hebben, maar ook te vaak te maken hebben met overweldigende medische schulden.”

Op verschillende plekken in de VS is werkgever Maximus beschuldigd van illegale inmenging in stakingspraktijken, onder meer om de stakingen proberen te breken. Dat heeft al geleid tot een schikking vanuit Maximus. (CWA)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top