Salesforce neemt Airkit.ai over

Salesforce neemt Airkit.ai over

by Ziptone
25 september 2023

Salesforce heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van Airkit.ai, een maker van AI-gebaseerde klantenserviceapplicaties en -ervaringen. Airkit.ai stelt Fortune 500 en snelgroeiende bedrijven in staat om flexibele, omnichannel customer engagement applicaties en AI-gebaseerde customer service agents te bouwen.

 

Na de overname zal Airkit.ai onderdeel worden van Service Cloud en geleid blijven worden door Adam Evans, medeoprichter en CTO van Airkit.ai. Voorafgaand aan Airkit.ai was Adam de medeoprichter en CTO van RelateIQ, dat in 2014 werd overgenomen door Salesforce en een belangrijk onderdeel werd van Sales Cloud Einstein. Airkit.ai was al een Salesforce AppExchange-partner en een portfoliobedrijf van Salesforce Ventures.

“De toekomst van customer engagement zal worden aangedreven door een nieuwe set AI-gedreven klantervaringen”, zegt Bill Patterson, EVP & General Manager van C360 Applications bij Salesforce. “Adam en zijn team hebben een sterk begrip van het Customer 360 Platform en behoren tot de beste technologen met wie we hebben samengewerkt om Salesforce-klanten te helpen op een geheel nieuwe manier contact te maken met hun eigen klanten.  We zijn verheugd om het Airkit.ai team terug te brengen naar Salesforce, waar ze een sterke staat van dienst hebben op het gebied van innovatie en een focus op klantsucces.”

De toevoeging van Airkit.ai aan Salesforce zal ook Service, Sales, Marketing en Commerce teams helpen om sneller de toekomst van customer engagement in te gaan in het tijdperk van AI.

“In de wereld van Generative AI is het duidelijk dat we nieuwe soorten ervaringen nodig hebben die mogelijkheden bieden om de engagement ervaring te transformeren,” zegt Adam Evans, Airkit.ai Co-founder en CTO. “Bij Airkit.ai doen we dit al sinds onze oprichting, en we zien Salesforce, het bedrijf dat zich bezighoudt met klanten, als een perfecte match voor Airkit.ai, het bedrijf dat zich bezighoudt met ervaringen.”

Salesforce verwacht de overname af te ronden in de tweede helft van Salesforce’s fiscale jaar 2024, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Er zijn geen financiële details over de overname bekend gemaakt. (Salesforce)

fusie/overname, Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top