President Santokhi bezoekt nieuwe vestiging Yource

President Santokhi bezoekt nieuwe vestiging Yource

by Ziptone
25 april 2024

De Surinaamse president Santokhi heeft een bezoek gebracht aan de nieuwe, tevens derde vestiging van BPO-dienstverlener Yource aan de Ringweg. Dat meldt de communicatiedienst van de Surinaamse overheid (CDS).

President Santokhi zou aanvankelijk bij de opening van de vestiging in november 2023 aanwezig zijn, maar door omstandigheden is dat helaas niet doorgegaan. Het staatshoofd heeft toch besloten om woensdag dit bezoek voort te zetten, aldus CDS.

Het staatshoofd heeft het personeel op woensdag 24 april toegesproken en een uitgebreide rondleiding gehad van de Chief Operation Officer (COO) van Yource, Ronald Smit. Smit benadrukte welke investeringen er al zijn gedaan en welke nog in de planning liggen voor de komende periode en wat Yource heeft toegevoegd aan de Surinaamse samenleving. Yource heeft volgens Smit heel veel kennis naar Suriname gebracht, ook op het vlak van andere dienstverlening zoals planning en forecasting, learning and development opleidingen en trainersopleidingen. Volgens CDS heeft Yource momenteel 7.000 medewerkers, waarvan in Suriname inmiddels 700 mensen werkzaam zijn.

“Investeer ook in districten”

President Santokhi heeft gezegd enorm blij te zijn met de investeringen van Yource. De regering blijft soortgelijke investeringen verwelkomen en ondersteunen en waar nodig treedt de regering faciliterend op. Santokhi stelde vast dat de laatste tijd met name veel callcenters naar Suriname komen om te investeren. Die keuze wordt volgens het staatshoofd niet zomaar gemaakt: Suriname faciliteert en biedt garanties. Hij heeft de leiding van het bedrijf opgeroepen om ook te investeren in de districten.

Inmiddels heeft Yource reeds twee locaties opgezet aan de Johannes Mungrastraat en nu aan de Ringweg. Het bedrijf is momenteel bezig om de vierde locatie te openen aan de Kalpoeweg op Kasabaholo. Naast goede huisvestingsfaciliteiten en aantrekkelijke salariëring, biedt de onderneming een zorgverzekering en pensioen aan haar medewerkers, aldus CDS. (CDS)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top