Microsoft sluit deal met Franse Mistral

Microsoft sluit deal met Franse Mistral

by Ziptone
27 februari 2024

Mistral AINa de investeringen in OpenAI is Microsoft nu aan boord gekomen bij Mistral, een vooraanstaande ontwikkelaar van LLM’s. Volgens de Financial Times neemt Microsoft een klein belang in de Franse startup. 

 

Microsoft gaat de Franse AI-startup Mistral helpen bij het vermarkten van de eigen technologie: de open source LLM’s van Mistral zullen worden aangeboden op het Azure-platform.

Mistral is een van de leidende ontwikkelaars als het gaat om LLM’s en neemt een prominente plek in op de AI-community Hugging Face, aldus Kees van den Tempel in een eerder interview met Ziptone. Mistral verschilt van andere LLM’s door een hybride architectuur, waardoor het beter in staat is complexe taken (die een langetermijngeheugen als contextbewustzijn vereisen) uit te voeren. Daaronder vallen het beantwoorden van vragen en het genereren van code.

Mistral is vorig jaar opgericht en lanceerde het eerste LLM (Mistral 7B) in september 2023. De eerste versie was meteen spraakmakend, omdat de guardrails tekortschoten (‘how to make a bomb with easily accessible products’ leidde tot een eenvoudig recept).

Het nemen van een aandeel in een Europees, open source LLM laat zien dat Microsoft verder denkt dan alleen het aanbieden van producten van OpenAI. Het biedt mogelijk ook perspectieven voor ‘nationale LLM‘s’ om in de store van Azure terecht te komen.

Maandag lanceerde Mistral ook een nieuw AI-model, Mistral Large, dat moet concurreren met het GPT4-model van OpenAI en een chatbot, Le Chat, vergelijkbaar met ChatGPT. (Microsoft/Ziptone)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top