FNV: werkingssfeer nieuwe cao voor álle werknemers binnen het contactcenter

FNV: werkingssfeer nieuwe cao voor álle werknemers binnen het contactcenter

by Ziptone
5 oktober 2023

De onderhandelingen voor de nieuwe cao voor facilitaire contactcenters starten op 6 oktober. Dat heeft vakbond FNV op de eigen site aan leden bekend gemaakt. Er wordt ook onderhandeld op 12 oktober, aldus de bond. De huidige cao loopt af op 31 december 2023.

 

FNV zet in op afschaffing van de jeugdlonen, op het verhogen van het minimumloon naar 16 euro en op Arbo-zaken zoals gezondheid en veiligheid. “Het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van de inflatie. Jij vindt het belangrijk dat de arbeidsvoorwaarden (loon) en de werk-privé balans verbeteren. De FNV heeft via gesprekken, bijeenkomsten, enquêtes en onderzoek jouw mening opgehaald. Op basis van jouw input zijn wij tot onze voorstellen gekomen,” aldus de bond. Bronnen geven bij Ziptone aan dat de eerste verkennende gesprekken echter al deze zomer hebben plaatsgevonden.

Reservering voor massaclaim

Opmerkelijk is ook dat de bond ervoor pleit dat contactcenters een reservering opnemen, zodat inlogtijden met terugwerkende kracht kunnen worden vergoed zodra de uitspraak van het hof bekend is. FNV bedoelt hier waarschijnlijk de Hoge Raad, want Teleperformance is in cassatie gegaan tegen de eerdere uitspraken in deze kwestie.

FNV vindt het verder “voor de waardering van de medewerkers belangrijk dat zij worden betaald voor de tijd die zij aan het werk besteden, inclusief koffiepauzes.”

Werkingssfeer nog verder uitbreiden

Ook stelt de bond dat alle werknemers in een contactcenter recht zouden moeten hebben op de cao. De bond wil de werkingssfeer dus nog verder uitbreiden dan voorheen – waarbij er werd ingezet op eerstelijns leidinggevenden. Dat zou betekenen dat ook staf en management onder de cao komt te vallen. De bond wil opnieuw gaan voor een cao met een looptijd van een jaar, maar een langere looptijd is “bespreekbaar”. (Ziptone/FNV)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top