Teleperformance gaat in cassatie tegen uitspraak inlogtijd

Teleperformance gaat in cassatie tegen uitspraak inlogtijd

by Ziptone
25 augustus 2023

Hoge RaadTeleperformance is begin deze maand in cassatie gegaan tegen de uitspraak in hoger beroep, waarbij het hooggerechtshof net als de kantonrechter oordeelde dat inlogtijd moet worden beschouwd als werktijd. Dat schrijft het AD.

De Hoge Raad gaat de zaak niet opnieuw inhoudelijk behandelen, maar beoordeelt alleen of het gerechtshof bij de eerdere uitspraak het recht juist heeft toegepast en of de procedure op de juiste wijze is gevolgd.

FNV-bestuurder Elly Heemskerk liet gisteren al via een persbericht weten “te balen” van de opstelling van Teleperformance en verwijt het bedrijf “powerplay”, dat door de vakbond wordt beantwoord met de dragen van de kosten voor juridische bijstand voor de ex-medewerker. Verder wil FNV dat in de komende cao – waarover de gesprekken reeds zijn gestart – wordt vastgelegd dat voorbereidingstijd wordt gezien als werktijd. Verder stuurt de bond aan op een regeling waarbij alle betrokken (ex)medewerkers met terugwerkende kracht de niet uitbetaalde werktijd alsnog uitbetaald krijgen. (AD)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top