Aandelen TP naar dieptepunt wegens mogelijke impact AI

Aandelen TP naar dieptepunt wegens mogelijke impact AI

by Ziptone
28 februari 2024

KlarnaDe aandelen van Teleperformance daalden woensdag naar een 7-jarig dieptepunt uit bezorgdheid dat kunstmatige intelligentie (AI) de activiteiten van het Franse contactcenterbedrijf zal verstoren.

 

Twee handelaren en een analist van Midcap Partners brachten de daling in verband met een verklaring van het Zweedse fintechbedrijf Klarna, dat sprak van een boost voor zijn resultaten door zijn AI-klantenserviceassistent, aangedreven door Open AI.

De aandelen van Teleperformance daalden uiteindelijk met 29,3% gedaald tot 94,28 euro, het laagste niveau sinds december 2016. Het bedrijf probeerde beleggers gerust te stellen met een verklaring in reactie op de koersdaling en zei dat het de financiële resultaten zoals gepland op 6 maart zou aankondigen.
“(Onze) huidige activiteit weerspiegelt op geen enkele manier negatieve conclusies in haar activiteiten die zouden kunnen worden getrokken uit technologische ontwikkelingen die in deze mededeling worden genoemd,” aldus het management van de groep in een persbericht.

Teleperformance wees er ook op dat kunstmatige intelligentie al wordt toegepast in oplossingen die het aanbiedt en dat het doorgaat met het ontwikkelen van R&D-programma’s intern en in samenwerking met technologiebedrijven.

Klarna

Klarna zei in een persbericht dat zijn AI-assistent twee derde van zijn chatsessies met klanten heeft afgehandeld sinds hij een maand geleden werd gelanceerd. De groep voegde eraan toe dat de assistent het werk doet van 700 fulltime medewerkers en nauwkeuriger is in het oplossen van vragen, wat leidt tot een daling van 25% in herhaalvragen. Als gevolg hiervan voorspelt het Zweedse bedrijf een winststijging van $40 miljoen in 2024.

Teleperformance begon 2023 met een sterke impuls in de richting van generatieve AI en kondigde aan dat 20% tot 30% van de activiteiten in de komende drie jaar zou worden geautomatiseerd.

In 2023 hadden analisten Teleperformance al aangewezen als een bedrijf dat kwetsbaar zou kunnen zijn voor de verstorende effecten van AI. (Reuters)

Featured, Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top