Frank van Bergen kondigt WFM Forum aan

by Ziptone

Frank van Bergen kondigt WFM Forum aan

by Ziptone

by Ziptone

Afgelopen december kondigde Frank van Bergen aan dat hij met een nieuw initiatief komt: een forum gericht op het vakgebied WFM. Ziptone peilde de plannen.

 

WFM Forum

Het idee voor WFM Forum is al een jaar of twee geleden ontstaan, zegt Van Bergen, die kan bogen op een flinke ervaring in het vakgebied WFM. Bij een van zijn laatste rollen, als directeur van NEXT wfm, werd duidelijk dat zijn liefde toch echt bij de inhoud ligt. “Er zijn op dit vlak allerlei initiatieven in ons land geweest; ik heb met allerlei verschillende partijen gesproken. Er ontbreekt een breed kennisplatform voor WFM, waar WFM’ers zich aan elkaar kunnen verbinden. Met het Forum heb ik als doel dat WFM’ers geïnformeerd worden over de laatste ontwikkelingen en kennis kunnen uitwisselen.”

“Ook moet op het Forum het aanbod aan trainingen en opleidingen te vinden zijn. De online omgeving biedt ook de mogelijkheid om WFM-gerelateerde e-learnings aan te bieden. Dat zal deels betaald zijn en deels gratis. Verder komt de Erlang-calculator van CCMath natuurlijk op de site. Het Forum moet ook een marktplaats zijn voor vacatures en opdrachten op het gebied van workforce management.”

WFM in klantcontact staat er goed op

WFM ForumKortom, als alles goed gaat, heeft de WFM-community er straks een compleet platform bij. Van Bergen wil zich in eerste instantie richten op zowel Nederland als België en op de domeinen. Klantcontact en zorg, maar dat later uitbreiden naar sectoren als logistiek, uitzendbranche, overheid, retail, horeca, productie. Van Bergen stelt dat WFM in de verschillende sectoren steeds meer naar elkaar groeit, maar ook dat workforce management binnen klantenservice zich relatief sterk ontwikkeld heeft. “Op softwaregebied zie je dat leveranciers zich steeds meer op verschillende branches gaan richten. Dus het lijkt me een goed idee om dit alles samen te brengen.”

Van Bergen is op dit moment nog bezig met de realisatie, maar verwacht 1 maart live te kunnen gaan. Ondertussen spreekt hij onder meer met softwareleveranciers om te kijken of ze willen instappen als partner. Ook de gevestigde WFM-spelers in klantcontact wil Van Bergen graag aan boord hebben. “Ik zie geen concurrentie. Ik wil vooral dat we WFM op een hoger niveau brengen in Nederland. Iedereen heeft zijn eigen expertise en ik vind het juist belangrijk dat dat samenkomt. Ik zie mezelf als verbinder.” (Ziptone/redactie)

Ook interessant

Featured, Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top