WhatsApp krijgt nieuwe mogelijkheden met WhatsApp Channels

WhatsApp krijgt nieuwe mogelijkheden met WhatsApp Channels

by Ziptone
18 september 2023

WhatsApp Channels, een nieuwe functionaliteit in WhatsApp, is beschikbaar. Channels biedt bedrijven (en consumenten) de mogelijkheid om berichten – inclusief tekst, foto’s, video’s, enquêtes en stickers – te versturen naar ontvangers.

 

Daarbij is sprake van eenrichtingsverkeer. De toepassing is beschikbaar in 150 landen. Gebruikers kunnen kiezen naar welke locaties of landen de berichten moeten worden verzonden. Die blijven vervolgens 30 dagen staan en worden daarna automatisch van de WhatsApp Channel-servers verwijderd.

Daarnaast werkt Meta aan het compliant maken van WhatsApp aan de nieuwe Digital Markets Act. De sociale mediagigant start onmiddellijk met de implementatie van de wetgeving op WhatsApp.

Vanaf maart 2024 moeten apps voor instant messaging en realtime media die worden beheerd door grote technologieplatforms in Europa, kunnen communiceren met andere diensten. Dat schrijft de Digital Markets Act (DMA) van de EU voor. De EU heeft daarbij aangewezen welke messaging-apps onder het toepassingsgebied van de DMA vallen en dus interoperabiliteit moeten bieden. Concreet betekent dit dat gebruikers van WhatsApp straks berichten kunnen sturen naar gebruikers van Telegram en Signal. Voor iMessage van Apple bekijkt de EU nog of er interoperabiliteit wordt vereist. (Meta/Ziptone)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top