Weer staking bij Duitse Postbank

Weer staking bij Duitse Postbank

by Ziptone
18 maart 2024

PostbankDe Duitse vakbond Ver.di (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft) heeft eind vorige week onder meer de contactcentermedewerkers van de Duitse Postbank – onderdeel van Deutsche Bank – opgeroepen tot een waarschuwingsstaking op vrijdag en zaterdag 15 en 16 maart.

 

Begin deze maand was er ook al een waarschuwingsstaking uitgeroepen om de druk op de onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden verder op te voeren. Klanten zijn in de Duitse media gewaarschuwd voor een beperkte bereikbaarheid van donderdag tot en met zaterdag. Dat melden diverse Duitse nieuwsmedia.

Ver.di verwacht “een aanzienlijk verbeterd aanbod van werkgeverszijde in de volgende onderhandelingsronde”. Ver.di eist een loonsverhoging van 15,5 procent, maar ten minste 600 euro, voor de ongeveer 12.000 werknemers (filiaal- en contactcentermedewerkers) in de Deutsche Bank Group. Ook eist de vakbond een verlenging van de ontslagbescherming tot 31 december 2028.

Filialen sluiten

Deutsche Bank is van plan om tot 250 van de 550 Postbankfilialen te sluiten tegen medio 2026, wat ook tot ontslagen zal leiden. De bank biedt momenteel een loonsverhoging van vijf procent vanaf 1 juni 2024 en nog eens twee procent vanaf 1 juli 2025, evenals ontslagbescherming tot 30 juni 2026.

De onderhandelingen worden op 18 maart 2024 voortgezet. Ruwweg twee jaar geleden had de Duitse Postbank ook te maken met stakingen. (Ziptone)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top