Günter Greff overleden

by Ziptone

Günter Greff overleden

by Ziptone

by Ziptone

Günter Greff, onder meer oprichter van het Duitse vakblad CallCenterProfi en lange tijd een van de toonaangevende experts in de Duitse contactcentermarkt, is afgelopen week overleden. Dat meldt het Duitse vakblad CallcenterProfi.

 

Günter GreffGünter Greff was aan het begin van zijn loopbaan, voordat hij in de contactcenter- en telecommarkt actief werd, werkzaam voor Olivetti, op dat moment een Italiaanse leverancier van schrijfmachines en andere kantoorapparatuur. Daarna trad hij in dienst van AES, een Canadese fabrikant van tekstverwerkers. Met een sales- en marketingachtergrond in (het beginstadium van) kantoorautomatisering kwam hij steeds vaker in aanraking met klantenservice en deed hij steeds vaker advieswerk op het vlak van CRM, klantcontact en callcenters voor bedrijven als SAP, Deutsche Telekom, Rank Xerox, IBM en Siemens/Nixdorf.

Medeoprichter CallCenterProfi

Greff was in 1998 een van de medeoprichters van het Duitse blad CallCenterProfi. Het nieuwe ‘Tijdschrift voor telemarketing, callcenters en klantenservice’ verscheen eerst als tweemaandelijks supplement bij het vakblad salesProfi. CallCenterProfi werd na twee jaar zelfstandig en verscheen vanaf dat moment tien keer per jaar. Günter Greff bleef tot eind 2002 aan als redacteur. Het vakblad wordt nog steeds uitgegeven.

Greff schreef daarnaast verschillende boeken over callcentermanagement en telemarketing en runde vanaf 2004 een aantal Duitse websites over deze vakgebieden. Ook was Greff een van de eerste callcenterexperts die de mogelijkheden van de cloud in Duitsland onder de aandacht bracht.

Eigenzinnig

Greff was een eigenzinnig man met een uitgesproken mening die verder reikte dan contactcenters, iets wat ook Simone Fojut, de huidige redacteur van CallCenterProfi, meldt. “We verliezen met Günter Greff een visionair die een belangrijke rol heeft gespeeld in het vormgeven van de call- en contactcenterbranche in Duitsland.” (…) “Hij heeft deze in sommige opzichten zelfs mogelijk heeft gemaakt. Ik herinner me nog goed de soms verhitte discussies in de redactievergaderingen als het ging om komende onderwerpen en bijdragen,” zegt Fojut. “Günter Greff was altijd zeer betrokken, eigenzinnig en doelgericht, maar altijd eerlijk in alle situaties.”

Günter Greff woonde de afgelopen jaren in Perinaldo, Ligurië, waar hij een klein hotel runde. Greff is 75 jaar geworden. (CallCenterProfi)

Ook interessant

Featured, Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top