Watermelon introduceert web scraper voor chatbot

Watermelon introduceert web scraper voor chatbot

by Ziptone
8 juni 2023

AI-startup Watermelon lanceert een nieuwe functie binnen hun AI-klantenservicesysteem: ‘web scraper’. Deze toevoeging maak het mogelijk om op basis van een domeinnaam of URL alle informatie van een website toe te voegen aan een chatbot.

Op deze manier kun je in een handomdraai grote hoeveelheden informatie toevoegen aan de chatbot en is deze altijd voorzien van actuele informatie, aldus Watermelon in een persbericht. Het toevoegen van een URL volstaat. Watermelon stelt hiermee bijvoorbeeld het volledige productaanbod te kunnen toevoegen, maar ook bijvoorbeeld de FAQ’s die vaak op een website staan. Daarbij kan ingesteld worden dat elke 24 uur automatisch alle informatie van de website opnieuw ingeladen wordt, zodat de chatbot altijd up-to-date blijft.

De web scraper functie is toegevoegd aan het Watermelon Pulse systeem, een chatbotplatform dat de kunstmatige intelligentie achter ChatGPT (GPT-4) volledig heeft geïntegreerd. Watermelon Pulse maakt ‘menselijke’ gesprekken mogelijk, waar een reguliere chatbot een voorgeprogrammeerde tekst deelt, aldus het persbericht.

“Organisaties hoeven niet bang te zijn dat hun website zomaar wordt ingeladen, ofwel gescraped, door een ander bedrijf. Je moet binnen Watermelon namelijk eerst de domeinnaam verifiëren voordat je de betreffende website kunt scrapen,” aldus Watermelon. (Watermelon)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top