VTouch lanceert WIZPR RING

VTouch lanceert WIZPR RING

by Ziptone
22 maart 2024

WIZPR RINGVTouch, een Zuid-Koreaanse ontwikkelaar van AI-aangedreven interfaces, heeft de WIZPR RING gelanceerd, een smart wearable ring. Het apparaat ontving tijdens de CES 2024 een Innovation Award en maakt gebruik van geavanceerde AI-mogelijkheden om gebruikers de unieke mogelijkheid te bieden om discreet commando’s te fluisteren.

 

Het device met een gewicht van 4 gram filtert achtergrondgeluid uit en reageert uitsluitend op spraak van dichtbij. De WIZPR RING wordt geactiveerd door een ingebouwde nabijheidssensor en microfoon, waardoor het niet meer nodig is om op knoppen te drukken. De ring wordt onmiddellijk ontgrendeld wanneer hij dicht bij de mond wordt gebracht, waardoor onmiddellijke spraakinvoer mogelijk is zonder woorden in te spreken.

De ring levert bovendien conversational computing-omgeving waarin je met AI kunt communiceren door er met je stem tegen te praten, altijd en overal, zonder naar een scherm te hoeven kijken.

De WIZPR RING werkt als een veelzijdige digitale assistent en koppelt met zijn smartphone-app een groot aantal AI-tools en assistenten, zoals ChatGPT en Gemini. Het geeft ook controle over je slimme huis, luistert naar inkomende sms’jes, fungeert als dictafoon voor het opstellen van berichten en vele andere diensten, allemaal zonder dat je je telefoon hoeft op te pakken. Talen die ondersteund worden zijn Engels, Frans, Duits, Spaans, Koreaans en Japans.

In noodgevallen kan de WIZPR RING helpen als noodoproepsysteem. Gebruikers kunnen eenvoudig de SOS-modus activeren met slechts een paar tikken op de ring, waarbij omgevingsgeluid en de locatie van de gebruiker naar vooraf ingestelde noodcontacten worden verzonden.

De ring lijkt qua functionaliteit een variant van een ander op de CES geïntroduceerd apparaat, de Rabbit R1. De WIZPR RING is verkrijgbaar in een aantal maten en kan via een pre-order worden besteld via een crowdfunding campagne op Kickstarter. De prijs begint bij 139 dollar.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top