UNI Global Union positief over wereldwijde pact met TP

UNI Global Union positief over wereldwijde pact met TP

by Ziptone
19 december 2023

uni global unionHet pact tussen Teleperformance en UNI Global Union bestaat 1 jaar. Voor de internationale vakbondsorganisatie was dat een reden om naar buiten te treden met een optimistisch bericht. UNI Global Union stelt vast dat er “een versnelde vooruitgang is geboekt in het versterken van de rechten van werknemers” en het verbeteren van de gezondheid en veiligheid van werknemers, met name content moderators, in alle wereldwijde activiteiten van Teleperformance.

 

De driejarige overeenkomst tussen TP en UNI Global Union werd op 1 december 2022 gesloten. Het is de enige overeenkomst in zijn soort in de sector zakelijke dienstverlening, aldus UNI Global Union en de overeenkomst heeft betrekking op bijna 500.000 werknemers van in 95 landen. Het pact is gebaseerd op de erkenning van fundamentele arbeidsrechten zoals vastgesteld door de Internationale Arbeidsorganisatie.

Vakbonden krijgen toegang tot werknemers TP

Het pact is allereerst uitgerold in Colombia, El Salvador, Jamaica, Polen en Roemenië, tezamen goed voor meer dan 50.000 werknemers. In deze landen zijn afzonderlijke uitvoeringsovereenkomsten getekend. Onderdeel van het pact is dat werknemers zich in vrijheid en autonomie mogen organiseren en dat vakbonden toegang krijgen tot werknemers van Teleperformance.

Volgens Christy Hoffman (algemeen secretaris van UNI Global Union) loopt TP “in zijn sector voorop als het gaat om het respecteren van due diligence op het gebied van mensenrechten”. (UNI Global)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top