TP-aandeel zakt verder

TP-aandeel zakt verder

by Ziptone
7 maart 2024
Julien

klik voor een vergroting

Na de eerdere koersval met 16 procent vorige week zijn de aandelen van Teleperformance ook vandaag gezakt, met 20 procent. Dit gebeurde nadat de Franse dienstverlener bekend heeft gemaakt de omzetdoelstellingen bij te moeten stellen.

 

TP CEO Daniel Julien heeft tijdens een uitgebreide toelichting aan analisten en pers donderdag uitgelegd dat AI van positieve invloed is op het bedrijfsmodel. Julien begon zijn toelichting met het benoemen van de olifant in de kamer: “AI”.

“We omarmen AI omdat het veel kan toevoegen. In een klein aantal gevallen zal AI menselijke agents vervangen,” aldus Julien; het gaat dan om eenvoudig, transactioneel werk. “Het nemen van beslissingen, het gebruiken van gezond verstand en het tonen van empathie is werk voor mensen.”

Ook stelde Julien dat AI de waarde van menselijke interactie nooit volledig zal kunnen vervangen, onder meer omdat de relatie tussen bedrijven en hun klanten naast een transactionele relatie, ook veel te maken heeft met zaken als geruststellen, vertrouwen en empathie. “We zien AI als een verbetering van het werk dat onze menselijke medewerkers doen, maar absoluut niet als vervanging.”
Volgens Julien is er een discrepantie tussen de (gedaalde) beurskoers en de realiteit waarin TP zich bevindt. (Teleperformance/Ziptone)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top