The Talentpool Community: samenwerking rond ‘silver medallists’

The Talentpool Community: samenwerking rond ‘silver medallists’

by Ziptone
12 februari 2024

The Talentpool CommunitySkillsCV heeft een nieuwe tak opgericht, The Talentpool Community. In The Talentpool Community wordt samengewerkt met werkgevers en organisaties: de community faciliteert het delen van sollicitanten, wat het mogelijk maakt om te werven zonder bureau of social media.

 

De samenwerking en uitwisseling van kandidaten en sollicitanten is gericht op werkgevers, bedrijven in regio’s, winkels en bedrijventerreinen, brancheorganisaties en samenwerkende gemeenten. De gedachte is dat de best afgewezen sollicitanten en kandidaten, de zogenaamde ‘silver medallists’ van één werkgever de aanname van één van de andere samenwerkende organisaties binnen de community vormt.

Door samen te werken met andere werkgevers (binnen dezelfde branche, regio of winkelstraat) ontstaat een uitwisselbaar eco-systeem van talent. Het maakt werkgevers sterker en onafhankelijker en kandidaten en sollicitanten worden sneller en beter gematcht op de baan en binnen de regio waarin ze zoeken.

Community start met gratis model

De basis onder deze nieuwe community is het SkillsCV. Deze op skills gebaseerde technologie vertaalt het CV naar skills en matcht met alle Nederlandse vacatures. Momenteel is de community gratis, compleet en makkelijk te gebruiken voor kandidaten en maken al bijna 20.000 werkzoekenden hier gebruik van.

Dit levert een nieuwe standaard op waar werkgevers uitstekend mee kunnen matchen en werkzoekenden regie kunnen houden op de eigen kansen op de arbeidsmarkt. Door één arbeidsmarktstandaard te hanteren, zoals in België met Work-ID en in Engeland met CV Wallet, faciliteren The Talentpool Community en SkillsCV de wens van de Nederlandse polder om meer met de skills van mensen te doen.

“Binnen 1 jaar willen we ruim 1 miljoen CV’s in de Talentpool Community beschikbaar hebben en binnen 3 jaar willen we veel groter zijn dan LinkedIn in Nederland op de arbeidsmarkt,” aldus Maarten Westerduin, CEO van The Talentpool Community. (HR Tech Review)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top