Teleperformance wijzigt topstructuur

Teleperformance wijzigt topstructuur

by Ziptone
16 februari 2024

De Raad van Bestuur van Teleperformance heeft op advies van zijn Belonings- en Benoemingscommissie goedkeuring gegeven aan veranderingen in de governance-structuur van het bedrijf. De verandering is de opmaat voor het doorvoeren van een scheiding tussen de rol van Chairman of the Board en die van de CEO. Praktisch betekenen de veranderingen dat oprichter en CEO Daniel Julien een stap opzij zet en op termijn wordt opgevolgd door Bhupender Singh.

 

Allereerst zullen Daniel Julien, oprichter en voorzitter en Chief Executive Officer, en Bhupender Singh, Deputy Chief Executive Officer en bestuurder, tot 31 december 2025 optreden als co-Chief Executive Officers. Ze zullen gezamenlijk strategische beslissingen nemen en tegelijkertijd de operationele verantwoordelijkheden delen, volgens een flexibele en gecoördineerde managementstrategie. Per 1 januari 2026 zal Bhupender Singh solo verder gaan als CEO.

One Tier

Het Franse beursgenoteerde bedrijf heeft een zogenaamde One Tier Board, waarbij de leden van de raad van bestuur en hun (onafhankelijke) toezichthouders op het bestuur één team vormen. De tegenhanger is de Two Tier Board, waarbij de raad van bestuur de onderneming leidt en de raad van commissarissen op afstand toezicht houdt.

Volgens Teleperformance stelt de One Tier Board de Groep in staat “om een meer transparante, rechtlijnige en vooral flexibele managementorganisatiestructuur te handhaven om de versnelling van het strategische besluitvormingsproces en de besluitvormingscircuits aan te moedigen, zodat beslissingen sneller kunnen worden uitgevoerd om de huidige en toekomstige uitdagingen van de Groep aan te gaan.”

Transformatie van Teleperformance

Op dit moment valt de transformatie van Teleperformance onder de verantwoordelijkheden van Bhupender Singh (1972). Singh heeft een achtergrond als bedrijfskundige en was CEO van Intelenet Global Services, dat in 2018 door Teleperformance werd overgenomen. Eerder werkte hij bij McKinsey en Booz Allen Hamilton.

Daniel Julien (1952) richtte Teleperformance in 1978 op 25-jarige leeftijd op, nadat hij was afgestudeerd aan de universiteit van Parijs-Nanterre, waar hij economie als hoofdvak had. Hij startte TP met 10 telefoonlijnen in een kantoor in Parijs. (Teleperformance)

Human Resources, Nieuwe functie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top