Teleperformance India zet in op 60.000 nieuwe banen in twee jaar

Teleperformance India zet in op 60.000 nieuwe banen in twee jaar

by Ziptone
17 augustus 2023

In het najaar van 2022 maakte TP bekend de capaciteit in India de komende drie jaar te willen verdubbelen naar 180.000 medewerkers. Het bedrijf kondigde toen aan om te gaan investeren in twee nieuwe campussen met elk ruimte voor 10.000 seats. De CEO van TP in India, Anish Mukker, geeft nu aan dat het bedrijf 60.000 medewerkers wil werven in de komende twee jaar.

 

Dat India een belangrijke groeimarkt is voor TP wereldwijd, lijkt ook af te leiden uit de aanwezigheid van Indiërs in het topmanagement van de BPO-dienstverlener. Bhupender Singh werd als adjunct CEO naast bestuursvoorzitter en ceo Daniel Julien benoemd en ook de posities van global CIO en CDO worden door Indiërs bezet). India is nu goed voor 5% van de wereldwijde omzet, maar omvat een kwart van het personeelsbestand. Een derde deel daarvan bedient lokale opdrachtgevers.

Jaarlijkse groei van 25% in India

TP investeerde de afgelopen tijd in tientallen Tier-2 steden – het programma heeft een budget van 2,2 miljard dollar – en heeft ook een ‘leadership center’ geopend in Mohali, dat de Indiase activiteiten moet voorzien van managementcapaciteit. TP India CEO Anish Mukker voorziet in India een jaarlijkse omzetgroei van 25% in de komende jaren. Daarbij zet TP in India in op andere activiteiten dan ‘voice’, aldus CEO Daniel Julien, dat hiervoor vooral kansen ziet in de Filippijnen en Zuid-Amerika: India is vooral een locatie voor hoogwaardig werk, gericht op verticals zoals Banking, Financial Services & Insurance (BFSI) en travel & hospitality. Ook verwacht Mukker veel groei in de zorgsector. (Ziptone)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top