Teleperformance concretiseert expansieplannen in India

Teleperformance concretiseert expansieplannen in India

by Ziptone
7 oktober 2022

Teleperformance, dat naar eigen zeggen momenteel wereldwijd 420.000 medewerkers telt, wil de capaciteit in India de komende drie jaar verdubbelen naar 180.000 medewerkers. Hiervoor gaat het bedrijf allereerst investeren in twee nieuwe campussen met elk ruimte voor 10.000 seats.

De expansieplannen moeten het bedrijf in 2025 helpen uit te komen op een omzet van 10 miljard euro, aldus TP-oprichter en CEO Daniel Julien in een recent interview. De twee nieuwe campussen in India moeten wereldwijde flagship-locaties worden, aldus TP. Daarbij richt het bedrijf zich op zogenaamde Tier-2 en Tier-3 steden, waar vooral gefocust zal worden op het aannemen van vrouwen.

Op dit moment telt TP-India 90.000 medewerkers; volgens Julien is het de beste markt voor het vinden van getalenteerde medewerkers en het bedienen van klanten in de VS, Engeland, Australië en Canada. Onderdeel van de investeringen (van totaal 2 miljard euro) is de eerdere overname van Intelenet Global Services van Blackstone in India in 2018.

Julien is niet bang voor een eventuele economische crisis. “Onze industrie is op de een of andere manier anticyclisch. Prijsdruk of druk op de kwaliteit van de dienstverlening wordt gecompenseerd door een toename van de omzet. Wanneer bedrijven hun kosten moeten verlagen, zijn outsourcing, offshoring en rationalisatie de beste oplossing”, aldus Julien. (TheHindu.com)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top