Salesforce zet Einstein AI weer op de voorgrond

Salesforce zet Einstein AI weer op de voorgrond

by Ziptone
14 september 2023

Tijdens Dreamforce, de jaarlijkse gebruikersconferentie van CRM-gigant Salesforce, heeft het bedrijf bekend gemaakt af te stappen van ChatGPT van OpenAI en weer terug te keren naar de eigen oplossing van Einstein AI. Zo introduceert het bedrijf Einstein Copilot dat Salesforcegebruikers ondersteunt, bijvoorbeeld bij het genereren van samenvattingen van klantinteracties of marketingcampagnes. Met Einstein Copilot Studio moet verregaande personalisatie mogelijk worden.

De eerder aangekondigde assistenten op basis van generatieve AI worden daarmee aan de kant gezet. Klanten krijgen nu de mogelijkheid om eigen LLM’s te importeren en implementeren in Salesforce CRM. Hiervoor kunnen verschillende oplossingen gebruikt worden, aldus het bedrijf: van Antrophic en Databricks tot en met Google Cloud’s Vertex AI.

Salesforce kondigde ook aan te komen met een extra beveiligingslaag die moet voorkomen dat klantdata die voor generatieve AI-toepassingen worden gebruikt, binnen de bedrijfsmuren blijven.

Deze Einstein Trust Layer zorgt er ook voor dat nieuwe output van generatieve AI niet terugkomt in de modellen als er sprake is van ongewenst inhoud. (Salesforce)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top