Runnr.ai wint HLN Scale-up Pitch met virtuele hotelconciërge

Runnr.ai wint HLN Scale-up Pitch met virtuele hotelconciërge

by Ziptone
16 februari 2024

Softwarebedrijf Runnr.ai heeft de Hotel Leaders Network Scale-up Pitch gewonnen. De start-up van Michiel de Vor ontwikkelde een AI-tool waarmee hotels via WhatsApp met gasten communiceren. Dat meldt horecavakblad Entree.

 

Runnr.AIDe uitreiking van de HLN Scale-up Pitch vond begin februari plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Runnr.ai heeft een AI-tool ontwikkeld waarmee hotels via WhatsApp proactief met gasten kunnen communiceren. Hierbij worden vooraf ingestelde flows en oudere chatbot technologie compleet vervangen door generatieve, zelflerende kunstmatige intelligentie. Dit maakt het mogelijk om gasten op ieder moment van de dag binnen enkele seconden antwoorden van de hoogst mogelijke kwaliteit te geven op vragen en verzoeken waardoor de tevredenheid van gasten wordt verhoogd.

Sinds de oprichting in januari 2023 heeft Runnr.ai al meer dan honderd hotels als klant weten te winnen, waaronder WestCord Hotels, Utrecht City Concepts en Saillant Hotels. Maandelijks worden er ruim 350.000 unieke gesprekken met hotelgasten gevoerd.

“Oplossing voor groeiend personeelsprobleem”

Runnr.ai wist de pitch te winnen door de virtuele conciërge op WhatsApp, aangestuurd door generatieve AI. Deze virtuele conciërge betrekt reizende hotelgasten proactief in elke fase van hun reis. Het is ook de eerste volledig op generatieve AI gebaseerde tool voor de hotelbranche, die te kampen heeft met een blijvend groeiend personeelstekort. De oprichters van Runnr.ai zijn oud-werknemers van onder andere Booking.com, Tripaneer en Catawiki. (Entree)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top