Reorganisatie bij Salesforce

Reorganisatie bij Salesforce

by Ziptone
4 januari 2023

Salesforce heeft op 4 januari aangekondigd dat het bedrijf ongeveer 10% van het personeelsbestand gaat ontslaan. Ook zijn er plannen om het vastgoedbezit te verminderen. De reorganisatie, zo verwacht Salesforce, zou aan het einde van boekjaar 2024 voltooid moeten zijn en zou het bedrijf 1,4 miljard tot 2,1 miljard dollar moeten kosten. Salesforce heeft momenteel ongeveer 80.000 werknemers.

“Het klimaat blijft uitdagend en onze klanten nemen een meer gematigde benadering van hun aankoopbeslissingen”, zei Chief Executive Officer Marc Benioff woensdag in een brief aan de werknemers, aldus Bloomberg. “Toen onze omzet door de pandemie versnelde, hebben we te veel mensen aangenomen, wat leidde tot deze economische neergang waarmee we nu worden geconfronteerd, en ik neem daarvoor de verantwoordelijkheid.”

Het personeelsbestand is de afgelopen vier jaar bijna verdrievoudigd, grotendeels door tientallen overnames, waaronder de aankoop van Slack in 2021 voor 27,7 miljard dollar. De aandelen van Salesforce zijn in de 12 maanden tot en met dinsdag met ongeveer 47% in waarde gedaald.

Salesforce is niet het enige techbedrijf dat het mes in de organisatie zet. Meta, het moederbedrijf van Facebook, maakte in november bekend dat het 11.000 mensen zou ontslaan (13 procent van het personeelsbestand). Bij Snapchat moeten 1.200 medewerkers vertrekken (20 procent) en bij de e-commerce tak van Amazon vallen 18.000 ontslagen.

Benioff zegt in zijn brief aan het personeel dat veel van de getroffen werknemers op korte termijn worden geïnformeerd en minimaal ongeveer vijf maanden salaris, ziektekostenverzekering, carrièremiddelen en andere voordelen zullen ontvangen. Degenen buiten de VS zullen een soortgelijke ondersteuning krijgen die is afgestemd op de lokale arbeidswetgeving, aldus de brief. Het is nog niet duidelijk of de Nederlandse activiteiten ook getroffen worden. (Ziptone/Bloomberg)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top