Pegamento verkrijgt ISO 26000 certificaat

Pegamento verkrijgt ISO 26000 certificaat

by Ziptone
24 augustus 2023

Keuringsinstituut KIWA heeft Pegamento het ISO 26000 certificaat verleend. Dat heeft Pegamento bekend gemaakt op LinkedIn. Na een grondig proces van analyse en implementatie dat een jaar heeft geduurd, is Pegamento gecertificeerd voor MVO-prestatieladder niveau 3.

 

Het certificaat is in juli 2023 door KIWA toegekend. Chief Happiness Officer Nini Heerings en Online Marketeer Ike van der Voort van Pegamento hebben dit traject geleid, waarbij uiteindelijk alle medewerkers betrokken werden. Uiterlijk in 2025 moet niveau 5 bereikt zijn, aldus Pegamento.

ISO 26000, ook bekend als de MVO-prestatieladder, is een richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de MVO-prestatieladder kunnen bedrijven aantonen hoever ze gevorderd zijn met duurzaam ondernemen. ISO 26000 bestrijkt zeven aandachtsgebieden: verantwoordingsplicht (rapportage), transparantie, ethisch gedrag, stakeholdermanagement, compliance, volgen van internationale gedragsnormen en mensenrechten. ISO 26000 helpt als systematiek organisaties bij het in kaart brengen van hun MVO-prestaties, het is dus geen norm waaraan voldaan moet worden.

Regelgeving op gebied van duurzaam ondernemen

De MVO-prestatieladder kan een opstapje zijn om te voldoen aan de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), een Europese richtlijn die in 2021 is aangenomen en die moet zorgen voor meer transparantie op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor grote organisaties is het vanaf 2024 verplicht om aan de CSRD-richtlijn te voldoen en voor beursgenoteerde mkb-bedrijven geldt de CSRD vanaf 1 januari 2026.

Technologie

Specifiek in de technologiesector worden de richtlijnen op het gebied van hergebruik van grondstoffen steeds stringenter. En daarnaast krijgen Carbon Level Agreements (CLA’s) of Decarbonization Level Agreements (DLA’s) steeds vaker een plek in outsourcingscontracten. Een CLA of een DLA is een contractuele afspraak om de uitstoot van de IT-diensten (denk aan datatransport, -opslag en -bewerking) die geleverd worden, te verlagen. Een CLA is gericht op een contractueel bindende, meetbare en controleerbare vermindering van koolstofdioxide (CO₂).

Pegamento hoopt met het behalen van het ISO 26000-certificaat te kunnen laten zien dat certificering niet voorbehouden is aan multinationals en wil de komende tijd de opgedane ervaringen en best practices delen met haar stakeholders, aldus het bedrijf. (Pegamento/Ziptone)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top