Overname Majorel door TP afgerond

Overname Majorel door TP afgerond

by Ziptone
9 november 2023

MajorelBertelsmann heeft gisteren de verkoop afgerond van zijn belang van 39,5% in Majorel aan Teleperformance, aldus het Duitse bedrijf. Ook TP maakte gisteren bekend dat ‘Majorel’ nu officieel ‘Teleperformance’ heet.

 

Daarmee komt formeel een eind aan het bestaan van Majorel, de naam van het bedrijf dat in 2018 is gevormd door fusiepartners Bertelsmann (onder meer Arvato CRM Solutions, Phone Group, Ecco Outsourcing en Pioneers Outsourcing) en de Marokkaanse investeringsmaatschappij Saham Group. De combinatie kreeg in 2021 een notering op Euronext Amsterdam en realiseerde in het fiscale jaar 2022 een omzet van 2,1 miljard euro. Majorel is momenteel actief in 45 landen op vijf continenten en in 70 talen voor ongeveer 500 klanten.

Bertelsmann en Saham Group hadden als medeoprichters en aandeelhouders elk 39,5% van het fusiebedrijf in handen. In ruil kregen de bestaande aandeelhouders van Majorel, van wie ongeveer 99 procent het overnamebod had aanvaard, in totaal twee miljard euro in contanten en aandelen Teleperformance. Bertelsmann wordt minderheidsaandeelhouder van Teleperformance met ongeveer 4 procent. TP staat nu voor de opdracht de organisatieonderdelen te integreren. (Reuters, Ziptone)

fusie/overname, Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top