Overheid niet goed bereikbaar in coronatijdperk

Overheid niet goed bereikbaar in coronatijdperk

by Ziptone
6 april 2020

Overheidsinstanties en andere (semi)overheidsorganisaties zijn tot nu toe slecht bereikbaar tijdens de coronacrisis. Bedrijven zijn juist goed bereikbaar. Dat blijkt uit een representatieve peiling van MarketResponse van afgelopen week onder meer dan 500 Nederlanders.

Een kwart van de respondenten (26%) heeft geen hoge pet op van de bereikbaarheid van de (semi)overheid. Als het gaat om commerciële organisaties geeft slechts 10% aan dat die slecht of matig te bereiken zijn. Ruim één op de vier (28%) vindt de bereikbaarheid van het bedrijfsleven zelfs zeer goed tot uitstekend.

Het lijkt erop dat het coronavirus juist de overheid parten speelt. In de peiling is gevraagd of de bereikbaarheid als gevolg van de coronacrisis is verbeterd, gelijk is gebleven of is verslechterd. De antwoorden laten eenzelfde patroon zien. Als het om commerciële organisaties gaat geeft de overgrote meerderheid van de respondenten aan dat de bereikbaarheid als gevolg van het virus gelijk gebleven is. Een op de zeven geeft aan dat die zelfs verbeterd is, maar ook een op de zeven geeft aan dat de bereikbaarheid juist verslechterd is. Bij de overheid en de semioverheid is deze balans er niet. Een kleine meerderheid geeft aan dat de bereikbaarheid gelijk gebleven is. Echter, ruim een kwart tot bijna een op de drie geeft aan dat de bereikbaarheid verslechterd is. Juist in een periode waarin de bereikbaarheid van deze organisaties van belang is, laat die dus te wensen over. (MarketResponse)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top