Ook gegevens van Belgische Allianz klanten gestolen

Ook gegevens van Belgische Allianz klanten gestolen

by Ziptone
29 december 2019

Ook Belgische klanten van verzekeraar Allianz zijn getroffen door een datadiefstal die in augustus 2019 plaatsvond. Bij de ontvreemding van een fysieke backup stonden gegevens van minstens 260.000 Nederlandse klanten. De gegevens stonden op een fysieke back-up in een kluis op een beveiligde locatie. Na een verdere analyse door experts blijkt dat er ook gegevens van 160.000 Belgische klanten van reisverzekeraar Allianz Partners zijn verdwenen.

Deze klanten hadden een verzekering afgesloten bij Allianz Assistance voor reisbijstand of pechhulp, aldus Datanews. Bij de ontvreemde gegevens gaat het om adressen en bankgegevens van verzekerden, maar in sommige gevallen ook om medische informatie. De verzekeraar heeft het incident gemeld bij de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit.

De maatschappij zegt alle betrokken klanten individueel op de hoogte te zullen brengen. Allianz Partners raadt klanten aan om waakzaam te zijn voor verdachte berichten of vreemde boodschappen in naam van de firma. Klanten kunnen voor meer informatie op de website van het bedrijf terecht, of via het gratis telefoonnummer 0800/29775, of via het e-mailadres contact.be@allianz.be

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top