NS neemt uitzendkrachten klantenservice in vaste dienst

NS neemt uitzendkrachten klantenservice in vaste dienst

by Ziptone
28 december 2021

uitzendkrachtenNederlandse Spoorwegen (NS) gaat uitzendkrachten die al een flink aantal jaren werkzaam zijn bij de klantenservice, een vaste aanstelling aanbieden. De spoorvervoerder zal de flexcontracten van deze groep medewerkers omzetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dat bericht het FD vandaag.

Vakbond FNV Spoor heeft het nieuws maandag 27 december naar buiten gebracht. De bond had NS opgeroepen deze uitzendkrachten, van wie sommigen al meer dan vijf jaar werkzaam zijn bij het bedrijf, in vaste dienst te nemen. NS heeft daar gehoor aan gegeven. Een werkgever moet een uitzendkracht die al ruim vijf jaar werkzaamheden verricht voor het bedrijf of de organisatie in dienst nemen of afscheid nemen van de uitzendkracht.

De vakbond noemt het besluit van NS een ‘mooie eerste stap’ op weg naar het terugdringen van de flexschil binnen de afdeling klantenservice. Volgens cijfers van de vakbond is meer dan de helft van de paar honderd klantenservicemedewerkers op dit moment via een uitzendbedrijf bij NS werkzaam als flexkracht. Een deel van deze groep krijgt binnenkort een aanbod van NS voor een vast contract dat ook recht geeft op de secundaire arbeidsvoorwaarden die voor alle NS-medewerkers gelden. (FD)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top