Nederlandse Schuldhulproute landelijk beschikbaar

Nederlandse Schuldhulproute landelijk beschikbaar

by Ziptone
30 september 2020

Mensen met geldzorgen die hulp zoeken, kunnen sinds dinsdag 29 september anoniem het gratis telefoonnummer 0800-8115 bellen. De Nederlandse Schuldhulproute wil Nederlanders met beginnende of grote financiële problemen op deze manier in contact brengen met lokale hulp.

Naar schatting 1,4 miljoen huishoudens hebben financiële problemen. Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen met hun zorgen en wat er mogelijk is op het gebied van schuldhulpverlening. Dat concludeerde de stichting afgelopen zomer tijdens het proefdraaien in Den Haag, Deventer en Zwolle. Ook bleek dat mensen vaak “bemoediging” nodig hebben om een eerste stap te durven zetten richting schuldhulpverlening.

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) werkt met gemeenten, banken, bedrijven en schuldhulporganisaties samen om schulden bij huishoudens te voorkomen. Een onafhankelijk belteam, getraind in geldstress-sensitieve gesprekstechnieken, kan mensen met schuldzorgen effectief verwijzen, (geld)stress begrijpen en aansluiten op de ondermijnende werking van (geld)stress.

Door samenwerking ontstaat één groot netwerk dat het mogelijk maakt om Nederlanders die hulp nodig hebben bij hun geldzaken eerder in beeld en sneller op de juiste plek voor schuldhulpverlening te krijgen. Geldfit.nl is de website waar mensen naar toegeleid worden voor informatie en concrete mogelijkheden voor het voorkomen of oplossen van financiële problemen. Geldfit sluit contracten met gemeenten en toeleidende bedrijven.

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top