MijnOverheid: 10 miljoen accounts

MijnOverheid: 10 miljoen accounts

by Ziptone
31 mei 2023

MijnOverheid, het persoonlijke portaal van de overheid voor burgers, heeft begin mei een mijlpaal bereikt. Meer dan 10 miljoen mensen hebben inmiddels een account aangemaakt. Een bevestiging van de belangrijke rol die MijnOverheid vervult binnen de digitale overheid, aldus Logius, de aanbieder van de dienst.

Het idee voor MijnOverheid ontstond 15 jaar geleden op initiatief van 5 grote overheidsorganisaties, waaronder de Belastingdienst, de RDW en het UWV. Het doel was om een eerste stap te zetten richting een digitale overheid voor burgers. In de afgelopen 15 jaar is MijnOverheid uitgegroeid tot een gebruiksvriendelijke en betrouwbare website waar mensen voor steeds meer overheidszaken terecht kunnen.

Volgens Logius scoort het portal goed bij burgers, die de website een 8 geven. Vooral het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid van de website krijgen een hoge waardering. Met de introductie van de Berichtenbox app en de MijnGegevens app is MijnOverheid inmiddels meer dan alleen een website. Voor 1,5 miljoen gebruikers was in de app in 2022 zelfs de enige manier waarop zij de dienst gebruikten.

De Berichtenbox zorgt ervoor dat digitale post direct op een mobiel of tablet gelezen kan worden en dankzij de MijnGegevens app hebben mensen overal toegang tot hun persoonlijke gegevens. Afgelopen jaar hebben de aangesloten organisaties meer dan 80 miljoen berichten verzonden. (Logius)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top