MessageBird zou azen op Twilio

MessageBird zou azen op Twilio

by Ziptone
6 februari 2024

BirdDe Amsterdamse startup MessageBird, dat afgelopen week de naam wijzigde naar Bird, is naar verluidt bezig met het voorbereiden van een bod op contactcenterplatform Twilio. Bronnen melden dat Bird gesprekken heeft gevoerd met investeerders over het ophalen van geld om de overname te financieren.

 

Waar Bird zich twee jaar geleden nog moest ontdoen van een derde van de medewerkers, is het bedrijf nu in meerdere opzichten aan het bijsturen. Het platform zal worden opgebouwd van een verzameling omnichannel messagingdiensten naar één enkele oplossing dat door ceo Robert Vis BirdCRM wordt genoemd. Daarnaast verlaagt Vis de prijzen.

Twilio zorgenkind

Op verschillende momenten, aldus CX Today, heeft Vis geopperd dat hij op zoek is naar partijen om over te nemen en daarbij heeft hij ook een keer de naam Twilio laten vallen. De investeerders achter Bird hebben ook bedrijven als Airbnb, Dropbox, DoorDash en Reddit gelanceerd. Twilio daarentegen is de laatste tijd in conflict met ontevreden investeerders; daardoor moest CEO Jeff Lawson plaats maken voor CFO Khozema Shipchandler. Het bedrijf draait al een tijdje met verlies ondanks meerder ontslagrondes. Ook is Twilio de afgelopen tijd bezig geweest met het afstoten van problematische onderdelen waaronder Authy, een IoT-tak, ValueFirst en Zipwhip – dat twee jaar eerder werd overgenomen voor 850 miljoen dollar. (CX Today, Ziptone)

fusie/overname, Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top