Khozema Shipchandler nieuwe ceo bij Twilio na verliezen

Khozema Shipchandler nieuwe ceo bij Twilio na verliezen

by Ziptone
9 januari 2024

ShipchandlerTwilio, aanbieder van een customer engagement platform, heeft gisteren via de eigen website bekend gemaakt dat Jeff Lawson, de medeoprichter van Twilio, terugtreedt als CEO en als lid van de Raad van Bestuur van Twilio. Hij wordt vervangen door Khozema Shipchandler, die ook met onmiddellijke ingang toetreedt tot de board van het bedrijf. Daarnaast is Jeff Epstein, lid van de Twilio Board en Lead Independent Director sinds 2017, benoemd tot voorzitter van de Twilio Board.

 

Shipchandler heeft meer dan 25 jaar ervaring in het laten groeien van bedrijven en het stimuleren van financiële prestaties bij wereldwijde, publieke organisaties. Voordat hij bij Twilio kwam, werkte Khozema meer dan twintig jaar bij GE. De afgelopen tijd heeft Shipchandler Twilio leren kennen doordat hij bij het bedrijf werkzaam was als President van Twilio Communications, en daarvoor als Twilio’s Chief Operating Officer en Chief Financial Officer. Volgens de nieuwe boardvoorzitter Jeff Epstein is Khozema een bewezen leider en de juiste persoon om Twilio in het volgende hoofdstuk te leiden.

Onder leiding van Jeff Lawson is het bedrijf de afgelopen 15 jaar gegroeid naar een platform dat meer dan 1,7 biljoen interacties per jaar verwerkt namens meer dan 306.000 klanten over de hele wereld. Het bedrijf realiseerde onlangs een omzet van meer dan $ 4 miljard omzet, aldus de persverklaring.

Beleggers en kostenbesparingen

In 2022 echter kwam het bedrijf onder druk te liggen van met name activistische beleggers die vonden dat er onderdelen moesten worden afgestoten – nadat de winstgroei was teruggezakt naar 5% en er een fors verlies werd geleden (meer dan 100 miljoen dollar over het derde kwartaal van 2023).

Het bedrijf heeft vooralsnog geen onderdelen afgestoten, maar ging wel over tot meerdere ontslagrondes (de laatste was afgelopen december) waar steeds honderden mensen het bedrijf moesten verlaten. (Twilio, Ziptone)

Human Resources, Nieuwe functie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top