Meer uren werken: lonend of niet?

Meer uren werken: lonend of niet?

by Ziptone
22 september 2023

werkurenverberekenaarVaak gehoord argument van parttimers: als ik meer uren ga werken, ga ik er netto op achteruit. Dat komt doordat de toeslagen afhankelijk zijn van het inkomen en het aantal uren dat iemand werkt.

 

Als iemand meer gaat verdienen, kunnen rechten op huur- of zorgtoeslag of kindgebonden budget komen te vervallen of kan iemand in een hogere belastingschijf vallen. Tegelijkertijd is onze economie gebaat bij een hogere arbeidsproductiviteit en hogere arbeidsdeelname, iets waar ook het klantcontactvakgebied baat bij kan hebben.

Women Inc – een belangengroep die opkomt voor de positie van vrouwen in de samenleving – ziet dat er nog veel vooroordelen zijn over wat meer of minder werken precies oplevert en heeft daarom een gratis rekentool opgetuigd. Met de WerkUrenBerekenaar kan je berekenen hoeveel je netto overhoudt als je meer of minder gaat werken. De tool kan bijvoorbeeld ook contactcentermanagers helpen om hun medewerkers inzichtelijk te maken wat meer of minder werken oplevert. (WomenInc)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top