Landelijke politieprijs voor Twentse ‘webcare’

Landelijke politieprijs voor Twentse ‘webcare’

by Ziptone
8 september 2017

8 september 2017 – Het webcareteam van de politie Twente heeft donderdag de WEP-award ontvangen, een landelijke prijs voor goed politiewerk. De prijs is in het politiebureau in Hengelo uitgereikt door minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie), zo maakte Tubantia vandaag bekend. Het webcareteam ontvangt de prijs op de dag dat de digitale klantenservice actief is geworden in heel Twente. Vanaf vandaag zit op het bureau in Hengelo 24 uur per dag een agent achter vier computerschermen. Daarop komen alle berichten, tips en opmerkingen van Twentse burgers binnen, die vervolgens direct moeten worden beantwoord.

‘Webcare’ is voor de prijs genomineerd door Ralf van den Heuvel, voormalig chef van het politieteam Twente-Midden. Hij maakte de oprichting van het team van dichtbij mee. “Twente-Midden is met ondersteuning van het hele district Twente gestart met webcare. Het gaat daarbij niet alleen om zenden naar ‘buiten’, maar verbinding maken met de samenleving door vragen via Twitter, Facebook en Instagram door de burger aan de politie direct te beantwoorden. Hiermee sluit het team geweldig aan op de nieuwe generaties.”

De WEP-award wordt maandelijks uitgereikt door de stichting Waardering Erkenning Politie. ‘Met het uitreiken van deze ‘cup met grote oren’ wil Stichting WEP samen met collega’s en vertegenwoordigers uit de samenleving haar dankbaarheid en waardering uitspreken voor de inspanningen van de diverse politieteams om Nederland veilig en leefbaar te houden’, zo beschrijft de stichting het doel van de award. Stichting Waardering Erkenning Politie is een onafhankelijke stichting, die in juni 2012 is opgericht om de erkenning en waardering voor en van de politie te ontwikkelen, vorm te geven en te verbeteren. Centraal staat het bestendigen en vergroten van het gevoel van erkenning en waardering bij de politiemensen zelf.

Customer Experience
Top