Landelijk nummer discriminatie.nl vanaf 9 januari in de lucht

Landelijk nummer discriminatie.nl vanaf 9 januari in de lucht

by Ziptone
4 januari 2024

discriminatie.nlVanaf 9 januari 2024 is Discriminatie.nl telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer 0800-0880. Het gratis 0800-nummer zou aanvankelijk op 1 januari 2024 actief zijn. De beoogde telecomleverancier heeft echter vlak voor de feestdagen onverwacht de activiteiten gestaakt, meldt CustomerFirst. Daardoor was het nummer niet bereikbaar op 1 januari 2024.

 

Voorzitter Sjaak van der Linde van Discriminatie.nl, het samenwerkingsverband van een groot aantal gemeentelijke antidiscriminatiebureaus, bleek niet op de hoogte van deze ontwikkeling, aldus CustomerFirst.

Het samenwerkingsverband van antidiscriminatiebureaus heeft inmiddels een nieuwe telecompartner gevonden. Zij verwachten het 0800-0880 nummer later deze week te kunnen activeren.

Gemeenten zijn wettelijk verplicht een meldpunt discriminatie aan te bieden aan hun inwoners. Veel kleinere gemeenten kiezen hierbij voor samenwerking met grote steden. De samenwerking van de verschillende meldpunten was de afgelopen jaren geen vanzelfsprekendheid; de lancering van een landelijke website met een algemeen 0800-nummer en een doorverwijsfunctie naar lokale voorzieningen kan dan ook als een mijlpaal worden gezien. (CustomerFirst/Ziptone)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top