KPN Ventures investeert in contactcenterplatform Cloudtalk

KPN Ventures investeert in contactcenterplatform Cloudtalk

by Ziptone
18 januari 2024

Het Slowaakse CloudTalk, een aanbieder van AI-aangedreven callcentersoftware, heeft 28 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald in een Serie B-financiering. Tot de investeerders behoort onder meer KPN Ventures.

 

CloudTalk is opgericht in 2016, er werken ongeveer 140 mensen. Volgens Martin Malych, CEO van CloudTalk, wordt de oplossing gebruikt door 4.000 verkoop- en klantgerichte teams in meer dan 100 landen. Met het kapitaal wil Cloudtalk de groei en productinnovatie van CloudTalk strategisch versnellen, voornamelijk door het verbeteren van de AI-gebaseerde cloudoplossingen van het bedrijf. Malych ziet een groeiende vraag naar cloud-communicatietools die de uitdagingen van klantgerichte teams effectief kunnen aanpakken. Gebruikers willen ook dat de oplossingen slim zijn, waarbij Malych onder meer het samenvatten van gesprekken met kunstmatige intelligentie noemt en het monitoren van de mening van klanten via sentimentanalyse.

KPN Ventures staat als hoofdinvesteerder in deze ronde volledig achter de missie van CloudTalk. Het bedrijf zegt onder de indruk te zijn van CloudTalk’s intuïtieve AI-oplossingen en hun vermogen om te voldoen aan de dynamische behoeften van moderne bedrijven, aldus Sem Alberga, Investment Director bij KPN Ventures. (Cloudtalk)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top