Google en Amazon over de toekomst van voice

Google en Amazon over de toekomst van voice

by Ziptone
7 september 2018

Hoe zien Amazon en Google de toekomst van voice? Welke ervaringen deden pioniers als KLM, NS, Centraal Beheer Achmea en Eneco op met spraakgestuurde assistenten? Wat betekent het inzetten van voice voor je marketing en dienstverlening? Deze onderwerpen komen aan bod tijdens de Voice Conference 2018, het eerste Nederlandse congres dat zich volledig richt op voice assistants.

Spraakassistenten als Amazon’s Alexa, Google’s Assistant en Apple’s Siri genieten een groeiende belangstelling. In de Verenigde Staten heeft al 1 op de 5 mensen toegang tot een spraakassistent via een zogeheten smart speaker. En dit blijft groeien.
Omdat ook Google kortgeleden een Nederlandstalige Google Assistent heeft geïntroduceerd, zullen Nederlandse huishoudens steeds meer gebruik gaan maken van voice assistenten.

Pioniers

De Voice Conference 2018, een initiatief van contentbureau Entopic, in samenwerking met voice expert Maarten Lens-FitzGerald, deelt onder andere ook de lessons learned van de eerste Nederlandse bedrijven die spraakassistenten hebben ingezet. Naast diverse workshops komen ook praktische oplossingen aan bod als Google Action en Amazon Skill.

Lees ook CHATBOT BEGINNEN? DENK GROOT MAAR HOUD HET SIMPEL

Technologie
Top