‘Gemeente voldoet niet aan digitale behoeften burger’

‘Gemeente voldoet niet aan digitale behoeften burger’

by Ziptone
13 december 2019

De overheid komt niet tegemoet aan de digitale behoeften van de burger. Dat vindt bijna de helft (49%) van de gemeenteambtenaren. Veel ambtenaren vinden daarnaast dat hun gemeente achterloopt in het implementeren van nieuwe technologieën (43%). Dit blijkt uit telefonisch onderzoek van BCT, specialist in Enterprise Information Management, onder informatiemanagers en IT-medewerkers werkzaam bij 33 gemeenten.

Opvallend is dat bijna alle respondenten (94%) zijn of haar gemeente wel een dikke voldoende geeft voor digitalisering. 52 procent geeft een 7 als rapportcijfer, 33 procent een 6 en negen procent een 8 of hoger. Slechts zes procent geeft zijn of haar gemeente een onvoldoende voor digitalisering.

Ondanks dat de digitale behoeften van burgers niet worden ingelost, zijn de ondervraagde gemeenteambtenaren er wel van overtuigd dat digitale gegevens van burgers uitstekend beveiligd zijn. 58 procent durft zijn hand hiervoor in het vuur te steken. Slechts zes procent denkt dat de beveiliging onvoldoende is.

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top