FNV: “Betaalde koffiepauzes Webhelp zijn verworven recht”

FNV: “Betaalde koffiepauzes Webhelp zijn verworven recht”

by Ziptone
16 juni 2023

korte pauzesHet besluit van Webhelp dat medewerkers vanaf 3 juli dit jaar het recht op een betaalde koffie- en theepauze kwijtraken is “een eenzijdige en ongeoorloofde wijziging van de arbeidsvoorwaarden”, aldus FNV-bestuurder Elly Heemskerk in een persbericht dat de vakbond vandaag uitstuurde.

 

De korte pauzes van een kwartier in de ochtend en in de middag wordt niet langer doorbetaald en moet worden ingehaald aan het einde van de dag, aldus de vakbond, die de ingreep “een cynische manier van bezuinigen” noemt. FNV vindt dat het om een afspraak gaat die in de loop van de tijd gemeengoed is geworden en daarmee beschouwd kan worden als een verworven recht.

De bond spreekt van eenzijdig afschaffen, terwijl Webhelp in een eerdere reactie aan Ziptone heeft gezegd dat er een compensatieregeling komt en dat de Ondernemingsraad van Webhelp al akkoord is. Ook voert Webhelp als argument aan dat de arbeidsvoorwaarden van Webhelp op andere vlakken boven het cao-niveau zouden uitkomen.

Vakbond CNV heeft leden opgeroepen niets te tekenen. “De OR zou toestemming hebben gegeven. Maar de wet geeft de OR helemaal geen ruimte om hierover toestemming te geven,” aldus een bericht op de site van CNV.

“Niet iedereen kan zo maar een half uur langer werken”

FNV wijst erop dat medewerkers bij deze wijziging bij een volle werkdag een half uur langer moeten doorwerken, terwijl het niet vanzelfsprekend is dat dit voor iedereen ook kan. Daarnaast vindt FNV dat de noodzaak van deze bezuiniging niet blijkt uit de financiële positie van het bedrijf. “Sterker nog, Webhelp lijkt net als de andere grote callcenters in Nederland prima te boeren.”

De FNV heeft de directie van Webhelp in een brief laten weten niet akkoord te gaan met het schrappen van de twee korte pauzes. Als het concern hier toch mee doorzet, beraadt de vakbond zich op juridische stappen, aldus het persbericht. (FNV)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top