Faillissement dreigt voor Bel Groep Groningen

Faillissement dreigt voor Bel Groep Groningen

by Ziptone
11 december 2017

11 december 2017 – Voor Bel Groep Groningen dreigt faillissement. De holding waar het callcenter deel van uitmaakt, heeft afgelopen week uitstel van betaling gekregen. Minstens 40 banen komen hierdoor in gevaar. Onder de holding vallen onder andere Eemsmond Office Facilities, Bel Groep Groningen en Eemsmond Workjob. Bij Bel Groep Groningen Financieel Maatwerk zijn 21 mensen in dienst. Dit bedrijf is een callcenter en houdt zich bezig met assurantie- en levensverzekeringen.

Een bewindvoerder zal op korte termijn gaan onderzoeken of het haalbaar is om het faillissement van de holding en de bedrijven die daaronder vallen af te wenden, schrijft RTV Noord. De eigenaar van de holding is Bert ten Hove. Bel Groep Groningen (BGG) stond al eerder op het randje van een faillissement. Het bedrijf spoorde tot 2016 onverzekerden en wanbetalers in de zorg voor het Zorginstituut Nederland, maar die ZBO zegde per 1 juli 2016 het contract op omdat taken werden overgenomen door het CAK. Het CAK wilde de werkzaamheden niet meer uitbesteden. Ook toen stonden zo’n 25 banen op de tocht.

Later, in maart 2017, ontstonden er toch 30 nieuwe banen omdat BGG ondersteuning van het Groninger Economisch Investeringsfonds (GROEIfonds) en van Economic Board Groningen(EBG) ontving. Het bedrijf ging toen aan de slag voor het Rotterdamse bedrijf Einde Contract Melder, dat klanten van energiemaatschappijen, telefoniebedrijven en verzekeraars helpt herinneren aan het aflopen van contracten. De lening door het GROEIfonds stelt BGG in staat de aanloopkosten te financieren van de opzet. Naast het GROEIfonds verstrekte een regionale investeerder als co-financier een aanvullende lening. Investeringsmanager Sytze Hellinga van het GROEIfonds stelde in maart 2017 nog vast veel vertrouwen te hebben in de toekomstplannen van BGG. (Bron: RTV Noord)

Customer Experience
Top