Eerste Kamer verwerpt Wet werken waar je wilt

Eerste Kamer verwerpt Wet werken waar je wilt

by Ziptone
26 september 2023

De Eerste Kamer heeft vandaag het initiatiefwetsvoorstel van de Tweede Kamer verworpen. Het wetsvoorstel hield een wijziging van de Wet flexibel werken; de indieners wilden regelen dat een thuiswerk- of werkplekverzoek van een werknemer hetzelfde behandeld wordt als bijvoorbeeld verzoeken over arbeidsduur en werktijden.

 

De fracties van SGP, JA21, FVD, PVV, VVD, BBB en 50PLUS stemden tegen. Tijdens het debat op 12 september werden nut en noodzaak van de wetswijziging al betwijfeld. Ook werd gesuggereerd dat de wetswijziging tot extra regeldruk voor werkgevers zou opleveren. Desondanks stemden de fracties van OPNL, GroenLinks-PvdA, D66, CDA, Volt, SP, PvdD en ChristenUnie voor het wetsvoorstel.

De stemmingsuitslag wijkt af van wat algemeen verwacht werd, namelijk dat het voorstel van de Tweede Kamerleden Van Weyenberg (D66) en Maatoug (GroenLinks) door een meerderheid zou worden omarmd. Met name de fracties van de VVD en BBB verrasten met hun stemgedrag. De Tweede Kamer-fractie van de VVD was  voor invoering van de wet, maar in de Senaat werd anders gestemd. De senatoren van de BoerBurgerBeweging (met 16 zetels van de 75 de grootste fractie) stemden ook tegen de wet. (Eerste Kamer)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top